Op de Wende maakt iedereen deel uit van een gemeenschap. Elkaar helpen, samen een klus klaren, verantwoordelijk zijn voor wat er gedaan moet worden. Iedere deelnemer  kan hier beleven dat hij/zij deel uitmaakt van een groter geheel en dat gedane werkzaamheden een zinvolle betekenis hebben voor anderen.  Respectvolle omgang met jezelf, anderen en de natuur vormen daarbij de basis.

De dagactiviteiten vinden plaats op de locatie van de Wende, een kleinschalige organisatie in het buitengebied tussen Overasselt en Nijmegen. Centraal onderdeel van de Wende is de woonzorg voor 6 ouderen met dementie. Op de locatie is een zorgwoning [de tot zorgwoning omgebouwde en geheel gerenoveerde voormalige boerderij].  De initiatiefnemers, Wietske Jetten en Jan van der Leij, wonen zelf op de locatie [voorhuis van de boerderij]

De locatie omvat een buitenterrein van 2 ha dat gelegenheid biedt voor tal van buitenwerkzaamheden. Zo is er een siertuin,  een moestuin, een kleine boomgaard en een wandelgebied. Naast de zorgwoning ligt op de locatie het Atelier, een ruim opgezette werkruimte, speciaal voor de dagactiviteiten verbouwd en ingericht. Het Atelier biedt tal van mogelijkheden om ambachtelijk, creatief en kunstzinnig actief te zijn. Deze activiteiten worden meer projectmatig georganiseerd, afhankelijk van de interesse en mogelijkheden van de deelnemers.

Adres

Ons adres:

Schatkuilsestraat 1 6611 KB Overasselt

Neem contact op
Plan Mijn Route