Coffyn koffiehuis en branderij is een maatschappelijke onderneming en onderdeel van Pluryn waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken en leren. Een maatschappelijke onderneming is een bedrijf waar zorg en commercie hand in hand gaan. Op deze manier leveren medewerkers een bijdrage aan de samenleving en halen we de samenleving binnen als gast.

Coffyn bevindt zich naast de Intratuin in Malden in een sfeervolle kas. We leveren koffie van hoge kwaliteit aan onze gasten en afnemers in de horeca en retail. Deze wordt op ambachtelijke wijze gebrand en met zorg verpakt door onze medewerkers. In het koffiehuis genieten gasten van een ontspannen sfeer en word je meegenomen in de wereld van koffie. We werken bij Coffyn met een team van gemiddeld 16 medewerkers en 4 werkbegeleiders per dag verdeeld over de horeca en de productie.

Binnen Coffyn is een tweetal arbeidscoaches werkzaam. Zij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt op het gebied van werk. Een uitgangspunt voor de ontwikkeling binnen arbeid zijn de mogelijkheden en kwaliteiten van de persoon, met als doel om de zelfredzaamheid en arbeidsparticipatie te vergroten of te behouden. De arbeidscoach stelt samen met de medewerker een werkplan op aan de hand van de leerdoelen die centraal staan binnen het leer/werktraject. Op de werkvloer zijn opgeleide werkbegeleiders aanwezig om de medewerker de ondersteunen in zijn/haar leerproces. De medewerker wordt gecoached en getraind in arbeidsvaardigheden gerelateerd aan het leerdoel uit het werkplan.

Op dit moment is er binnen het team van Coffyn expertise aanwezig rondom MELBA. Dit instrument kan ingezet worden om de mogelijkheden van een persoon enerzijds en de eisen van de functie anderzijds te analyseren en vast te leggen in profielen. Door beide profielen met elkaar te vergelijken kan er adequaat geadviseerd worden rondom het toepassen van interventies gericht op de ontwikkeling van vaardigheden van de persoon binnen verschillende functies.

Functies: Medewerker Bediening, Medewerker Bar, Medewerker Brood/Gebak, medewerker Winkel/Kassa, Medewerker koffieproductie, Medewerker Brander, Medewerker spoelkeuken, productiemedewerker, koerier, horeca assistent, horeca medewerker, administratief medewerker

Plan Mijn Route