Ruimte om samen te werken en iets moois tot stand te brengen.

De Wende is een terrein van bijna twee hectare en ligt vlakbij Nijmegen in het landelijke buitengebied van Overasselt. Ruim 10 jaar geleden is hier onze kleinschalige woonzorg gestart. De voormalige boerderij is in 2012 verbouwd tot zorgwoning en sinds 2013 wonen hier zes oudere mensen. Een kleinschalig kinderdagverblijf is in de startfase en opent in het najaar van 2022 haar deuren.

Het terrein geeft veel mogelijkheden; om buiten te zijn voor onze bewoners en te genieten van de natuur, de bomen en bloemen. Voor de kinderen om te spelen en te ontdekken.

Ook nodigt het terrein uit om in contact met de natuur te werken en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. We hebben een aantal mooie borders, een moestuin en een kleine boomgaard. Zo werken we samen, een kleine gemeenschap waar ruimte en aandacht voor elkaar en onze omgeving belangrijk zijn. We werken vanuit de gedachte van permacultuur, zijn gericht op duurzaamheid en goede zorg voor al wat leeft.

Kleinschaligheid, daar geloven we in, van betekenis zijn voor jezelf, elkaar en voor het grotere geheel. Juist omdat we klein zijn, wordt iedereen gezien in zijn eigenheid. Want iedereen verdient een plek en het is fijn om met elkaar te zorgen voor de mooie tuin en het terrein, zodat onze oudere bewoners kunnen genieten van het buiten zijn en onze kinderen fijn kunnen spelen.

Op haar beurt zorgt de tuin voor ons, maakt ontmoetingen mogelijk en geeft ademruimte. We werken actief maar altijd in het tempo dat passend is.

Zo zorgen we er samen voor dat:

  • Onze rozen een prachtig bloeiend jaar meemaken
  • Onze lavendel de kalk krijgt om goed te kunnen groeien
  • De hagen onze tuin niet langzaam overnemen
  • De kinderen veilig en uitdagend kunnen spelen in onze buitenspeelplaats
  • Onze bewoners de paden en terrassen goed kunnen blijven bewandelen en kunnen rusten op mooi onderhouden tuinbankjes

 

Spreekt dit je aan, staan we open om kennis te maken en samen te kijken naar wat er mogelijk is.

Functies:  Conciërge, Gastvrouw / gastheer, Groenvoorziener, Hovenier, Huishoudelijk medewerker, Klusjesman, Medewerker groenvoorziening

Adres

Ons adres:

Schatkuilsestraat 1 6611KB Overasselt

Telefoon:
Plan Mijn Route