Midden in het groene hart van Groesbeek, omgeven door een prachtig aangelegd park met groente- en fruittuinen ligt , in een karakteristiek pand Gasterij “t Groeske. Het restaurant met vergaderfaciliteiten is dagelijks geopend voor lunch, diner en partijen. Bijzonder aan het moderne restaurant en de bijbehorende tuinen is dat het extra aandacht heeft voor kwetsbare groepen en ouderen.
Gasterij ’t Groeske bied leerwerk-trajecten aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Te denken valt aan bijvoorbeeld Arbeidsmatige Dagbesteding, Ontwikkeltrajecten, Re-integratietrajecten of Oriëntatie trajecten. Ook is het mogelijk via de Gasterij een branche erkende opleiding tot Keuken Assistent of Bedienings Assistent te volgen (niveau 1).De werktrajecten.
Met ondersteuning van de werkbegeleiders en de arbeidscoach werk je aan je persoonlijk leerdoelen. Die kunnen liggen op het gebied van vakvaardigheden, werknemersvaardigheden en/of empowerment. Terwijl je in traject bent, kijken we samen naar de wenselijke en passende vervolgstap, wat ga je doen na je traject bij de Gasterij.

Er zijn leerwerk-trajecten mogelijk op 5 werkgebieden:

Keuken
Als medewerker in de keuken help je bij de voorbereidende werkzaamheden voor het bereiden van gerechten. Te denken valt aan het wassen, snijden en portioneren van ingrediënten. Maar ook koken, bakken, grillen en Gasterij ’Specifiek op maandag-middag is onze keuken ingericht als les-keuken. Er is dan geen sprake van productie voor gasten, maar wordt er gebakken en gekookt, specifiek gericht op de ontwikkeling van vak vaardigheden in de keuken.

Bediening
Als medewerker in de bediening ben je gastheer/vrouw van de Gasterij. Je verwelkomt de gasten, neemt bestellingen op en serveert deze uit. Je maakt koude en warme dranken en stemt bestellingen af met de keuken.
In de bediening ben je het gezicht van de Gasterij.

Facilitair
Als medewerker van het Facilitair team ben je bezig met schoonmaak en logistiek. Je helpt bij het schoonhouden van het restaurant en de overige ruimtes. Je doet de was. En je helpt bij het bezorgen van maaltijden. Tevens kun je ingezet worden voor de boodschappendienst.

Milieuteam
Als medewerker van het Milieuteam help je bij het verzamelen, scheiden en afvoeren van afval. Zowel de afvalstroom van de Gasterij, als de afvalstroom van diverse klanten in de omgeving. Daarnaast zorg je voor een schone en makkelijk toegankelijke omgeving door zwerfafval te verwijderen en wandel en looppaden vrij te houden.
Ook zijn er werkzaamheden mogelijk op het gebied van klein onderhoud en recycling.

Groen
Als medewerker in het Groen, werk je in en rondom de tuinen en terrassen van de Gasterij.
Te denken valt aan het vegen en mos-vrij maken van de terrassen, het onderhouden van de tuinperken, meehelpen in de moestuin of maaien van het gras. In de wintermaanden zijn de werkzaamheden ook gericht op gladheidsbestrijding en het toegankelijk houden van de paden en terrassen.

De organisatie
Gasterij ‘ t Groeske is een Initiatief van stichting Vitaal Mariendaal. Deze stichting komt voort uit een samenwerking van drie zorgorganisaties; ZZG, Pluryn en RIBW. De stichting heeft als doel om de positie van kwetsbare groepen te versterken. De exploitatie van de de Gasterij, het onderhoud van de tuinen en de begeleiding van de werktrajecten is in handen gegeven van Hofmans catering. Dit bedrijf heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.

Adres

Ons adres:

stationsweg 9t, Groesbeek

Neem contact op
Plan Mijn Route