Algemeen
Op kinderboerderij De Goffert werken dagelijks ruim twintig cliënten van achttien tot bijna tachtig(!) jaar oud. Allen hebben ze een licht tot matig verstandelijke beperking. Door de ligging aan de rand van het bekende Goffertpark en de vele activiteiten die de kinderboerderij organiseert, is het een bekende en geliefde plek voor de inwoners van Nijmegen en zelfs daarbuiten. Jaarlijks trekt de locatie ruim 70.000 bezoekers. Door de diverse activiteiten kan in feite iedereen die wil werken op de kinderboerderij aan de slag. Nou ja, iedereen die niet bang is om vieze handen te krijgen!

Begeleiding en activiteiten
Door de diversiteit in cliënten en werkzaamheden op de kinderboerderij verschilt de zorgvraag en, daardoor, de begeleiding van cliënt tot cliënt. Zo werken er cliënten die altijd al met dieren wilden werken, maar ook cliënten die zinvol willen bezig zijn in de buitenlucht. De ene cliënt ontwikkelt zich stap voor stap, een andere maakt reuzensprongen en stroomt vanuit de kinderboerderij door naar een andere werkomgeving. De catering, groenvoorziening of de schoonmaak bijvoorbeeld.
De activiteiten en werkzaamheden op de kinderboerderij lopen uiteen van dierverzorging tot aan het rondleiden van bezoekersgroepen. Van snoepverkoop in het winkeltje tot aan klussen aan de dierenverblijven. Van groenvoorziening op en, in samenwerking met de gemeente, ook buiten het terrein.

Functies: Boer, dierenverzorger, hovenier, huishoudelijk medewerker, medewerker groenvoorziening,

Adres

Ons adres:

Slotemaker de Bruïneweg 268, 6532 AD Nijmegen

Telefoon:
Neem contact op
Plan Mijn Route