Zorgboerderij Madelief wil mensen met psychisch/psychiatrische problematiek een plek bieden waar ze zich thuis voelen en plezier en zin in het leven kunnen(her)vinden.We vinden het belangrijk dat ieder op eigen wijze op Madelief aanwezig kan zijn. Binnen de structuur is er veel ruimte voor persoonlijke keuzes, eigen initiatief en individuele behoeften. Je kunt op Madelief terecht als je erg moe of zwak bent maar ook als je stevig de handen uit de mouwen wilt steken. Indien gewenst is er de mogelijkheid te rusten of je terug te trekken. Samen kijken we naar wat je nodig hebt en maken we een ondersteuningsplan. Voor wie er behoefte aan heeft is er een luisterend oor.

Madelief biedt een divers aanbod aan activiteiten. In de tuinderij telen we biologische groenten voor eigen gebruik. Soep en salades maken, brood- en koekjes bakken zijn terugkerende activiteiten. Werkplaats en atelier bieden ruimte aan o.a. schilderen, tekenen, speksteen, wolvilten, mozaïeken en houtbewerking. Er is een kruidentuin, boomgaard en biologische zwemvijver.
De schapen, geiten, kippen, katten, het paard en konijn hebben hun verzorging nodig. In het najaar is er het oogsten en het verwerken van de oogst in de verwerkingskeuken. In de winter is het tijd voor onderhoudt en voorbereiding moestuin, snoeiwerk ed. Een tweede tuin is in oprichting. Er wordt regelmatig gewandeld en gezongen. Activiteiten zijn een uitnodiging en geen verplichting.

Werkzaamheden bestaan uit  spitten, wieden, stekken, snoeien, oogsten, maaien met zitmaaier, schoffelen, zeisen. Kennismaken met diverse biologische bestrijdingsmethoden en de betekenis van compost voor een duurzaam bodemleven. Onderhoud van gereedschap en indien mogelijk en nodig, machine’s.

Verwerking, (vooral najaar en winter): drogen, koken, steriliseren, verwerken van de producten  zonder kunstmatige toevoegingen. Het proces in zijn geheel meemaken van het bewerken van de aarde tot voltooid product. Ter zijner tijd kunnen ook werkzaamheden tbv. de afzet misschien tot de mogelijkheden behoren.

 

Adres

Ons adres:

Zum Erlenhof 1 kranenburg

Telefoon:
Neem contact op
Plan Mijn Route